ניתן לסחור בסחורות כחוזים עתידיים

מסחר בסחורות כחוזים עתידיים הוא דרך מעניינת ורווחית עבור משקיעים לגוון את תיקי ההשקעות שלהם. סוג זה של מסחר כרוך בקנייה ומכירה של חוזי אספקה של סחורה במחיר קבוע מראש בתאריך עתידי כלשהו. על ידי השקעה בסחורות כחוזים עתידיים, משקיעים יכולים לנצל את כוחות השוק כדי להגדיל את התשואות שלהם. סוג זה של מסחר הוא גם דרך מצוינת לגוון תיק מכיוון שהוא מאפשר למשקיעים לפזר את הסיכון שלהם על פני שווקים וסחורות שונות. מסחר בסחורות כחוזים עתידיים מאפשר למשקיעים לנצל את תנועות המחירים בשוקי הסחורות, ויכול להיות אופציה מצוינת למשקיעים המעוניינים לגוון את השקעותיהם ולהגדיל את התשואות שלהם.

מהם חוזים עתידיים על סחורות?

חוזים עתידיים על סחורות הם חוזים סטנדרטיים המאפשרים לקונים ולמוכרים לנעול את המחיר של סחורה מוגדרת למסירה בתאריך מסוים בעתיד. בעוד חוזים עתידיים נסחרים בבורסה, הסחורות עצמן (תירס, נפט, זהב וכו') נסחרות מעבר לדלפק (OTC). המשמעות היא שחוזה עתידי נסחר כחוזה סטנדרטי בבורסה, בעוד שהסחורה בפועל נסחרת באופן פרטי בין שני צדדים. החוזה העתידי הוא סטנדרטי ומפרט את האיכות, הכמות ותאריך המסירה של הסחורה הנסחרת. חוזים עתידיים הם סטנדרטיים מבחינת גודלם, איכותם ומועד האספקה שלהם. רוב החוזים העתידיים הם בין חודש לשישה חודשים ונסחרים בבורסות מוסדרות. המחיר של חוזים עתידיים אלה מבוסס על ההיצע והביקוש לסחורה הנסחרת. מחיר הסחורה, בתורו, מושפע מכמה גורמים שעשויים להשפיע על הביקוש לסחורה זו. לכן, על ידי מסחר בחוזים עתידיים על סחורות, משקיעים יכולים לנצל את השינויים בביקוש לסחורה מסוימת ולהתגונן מפני תנודות המחירים בסחורה זו.

היתרונות של מסחר בסחורות כחוזים עתידיים

ישנן מספר סיבות מדוע מסחר בסחורות כחוזים עתידיים יכול להיות אסטרטגיית השקעה מועילה. היתרון הראשון של סוג זה של מסחר הוא שהוא יכול להוריד את חשיפת הסיכון שלך. על ידי מסחר עם חוזה עתידי, אתה נדרש להשלים את החוזה רק אם מחיר השוק של הסחורה עולה מעל המחיר שנקבע מראש בחוזה. אם מחיר השוק של הסחורה יורד מתחת למחיר שנקבע מראש בחוזה, אזי המוכר ישלים את החוזה. זה יכול לעזור לך להתגונן מפני הפסדים שכן אתה מחויב להחזיר את החוזה רק אם מחיר השוק עולה מעל המחיר שנקבע מראש בחוזה. זה יכול לעזור לך להפחית את חשיפת הסיכון שלך ואולי להגדיל את התשואות שלך. יתרון נוסף של מסחר בסחורות כחוזים עתידיים הוא שאתה יכול להרוויח תשואה גבוהה יותר על ההשקעה שלך. הסיבה לכך היא שעל ידי מסחר בסחורות כחוזים עתידיים, אתה יכול לנצל את תנועות המחירים בשוקי הסחורות. המשמעות היא שאם המחיר של סחורה עולה, אתה יכול למכור את החוזה שלך במחיר גבוה יותר. זה מספק דרך נוספת להגדיל את התשואות שלך, מכיוון שהוא מאפשר לך להרוויח מתנודות המחירים בשוק הסחורות.

סוגי סחורות הנסחרות כחוזים עתידיים

ניתן לסחור בסחורות כחוזים עתידיים על מגוון של סחורות שונות, כולל אנרגיה, מוצרים חקלאיים, מינרלים ומתכות. כמה מהסחורות הנפוצות ביותר הנסחרות כחוזים עתידיים כוללים נפט גולמי, זהב, קפה, תירס וגז טבעי. סחורות אלו נסחרות כחוזים עתידיים מכיוון שהן נסחרות בשווקים פתוחים, קלות יחסית לאחסנה והשפעה משמעותית על השוק. סחורות, כגון מתכות יקרות ומינרלים אחרים, ניתנות לסחר גם כחוזים עתידיים, אך סחורות אלו אינן נסחרות באופן נרחב. בנוסף למסחר בסחורות הנסחרות בדרך כלל, אתה יכול גם לסחור בסחורות אחרות כחוזים עתידיים. על ידי מסחר בסחורות שאינן נסחרות בדרך כלל, אתה יכול להגדיל את התשואות שלך. הסיבה לכך היא שיש פחות תחרות בשווקים הללו, מה שעלול לגרום לתנודות גבוהות יותר במחיר הסחורה. חלק מהסחורות הפחות נפוצות שניתן לסחור בהן כחוזים עתידיים כוללים חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל ואורז.

אסטרטגיות למסחר בסחורות כחוזים עתידיים

ישנן מספר אסטרטגיות שונות בהן תוכל להשתמש כדי לסחור בסחורות כחוזים עתידיים. כמה מהאסטרטגיות הנפוצות ביותר כוללות - מסחר במגמה, מסחר בפעולת מחיר והשקעות ערך. מסחר במגמה היא אסטרטגיה הכוללת רכישת חוזים לטווח קצר ומכירת חוזים לטווח ארוך יותר. זו יכולה להיות אסטרטגיה יעילה עבור סחורות כגון נפט גולמי, הנסחר בדרך כלל בחוזים לטווח קצר. מסחר בפעולת מחיר היא אסטרטגיה הכוללת רכישה ומכירה של חוזים כאשר יש תנועת מחירים משמעותית בשוק. זו יכולה להיות אסטרטגיה יעילה עבור סחורות המושפעות מתנועות מחירים לטווח קצר. השקעת ערך היא אסטרטגיה הכוללת רכישת סחורות במחיר נמוך ביחס לערך הפנימי שלהן. זו יכולה להיות אסטרטגיה יעילה עבור סחורות כגון זהב.

ניהול סיכונים בעת מסחר בסחורות כגון חוזים עתידיים

החלק החשוב ביותר במסחר בסחורות כחוזים עתידיים הוא ניהול סיכונים. כדי לנהל את הסיכון שלך, עליך לדעת את סובלנות הסיכון הפיננסית שלך, להחזיק אסטרטגיית השקעה ולהבין את עלויות ההשקעה שלך. אחת הדרכים הטובות ביותר לנהל סיכונים היא לגוון את התיק שלך. זה אומר שלא כדאי לשים את כל הכסף שלך בסוג אחד של השקעה. על ידי גיוון ההשקעות שלך, אתה יכול להפחית את הסיכון שלך ולהגדיל את התשואות שלך. דרך נוספת לנהל סיכונים היא להשתמש בפקודות סטופ-לוס. פקודת סטופ-לוס היא כדי לסגור פוזיציה אם היא מגיעה למחיר מסוים. אתה יכול להשתמש בצו סטופ-לוס כדי להגן על עצמך מפני הפסדים פוטנציאליים. הזמנות אלו יכולות לסייע בניהול סיכונים, אך חשוב לציין שהן אינן מובטחות.

השקעה בסחורות באמצעות קרנות הנסחרות בבורסה

אם אתה מעוניין לסחור בסחורות אבל לא רוצה לסחור בחוזים עתידיים על סחורות, אתה יכול להשקיע בסחורות באמצעות קרנות נסחרות בבורסה (ETF). תעודת סל היא סוג של קרן המורכבת מסל נכסים, כגון מניות או סחורות. מספר סוגים שונים של תעודות סל מאפשרות לך להשקיע בסחורות שונות כמו נפט וזהב. כמו כל סוג אחר של השקעה, חשוב לעשות את המחקר שלך ולוודא שתעודות הסל שאתה משקיע בהן אמינות. דרך טובה לחקור תעודות סל היא לבחון את יחסי ההוצאות שלהן. זה יגיד לך כמה הקרן גובה עבור ניהול הקרן. ככל שיחס ההוצאות נמוך יותר, כך ייטב. כאשר אתה משקיע בסחורות באמצעות תעודות סל, אתה משקיע בחוזים עתידיים. המשמעות היא שאתה זכאי לרווחים מהחוזים בתעודת הסל. עם זאת, חשוב לציין שאינך מקבל את הרווחים בכל שנה. במקום זאת, אתה מקבל אותם עם סיום החוזים. זו יכולה להיות דרך טובה להשקיע בסחורות אם אינך רוצה לסחור בחוזים עתידיים על סחורות.